Information till dig som ska sälja på bakluckeloppisen

Ingen föranmälan behövs.

Det är bara att dyka upp. För tider se ett par stycken längre ner.

Vägbeskrivning

Använd din GPS i din smarta telefon, och skriv HÖKARÄNGENS BOLLPLAN i den ruta där du ska skriva in vart du ska åka.

Har du ingen smartphone? Hökarängens bollplan finner du längs Fagersjövägen, en väg som går mellan tvärförbindelserna Magelungsvägen och större Örbyleden. På Örbyleden, ta av vid Hökarängens centrum mot Fagersjö – då är du på Fagersjövägen. Sedan så följ skyltar mot loppisen.

När du kan vara på plats

Tidigast 08:00 och senast 09:45. Kommer du senare än 09:45 ring 0708 712477 för att stämma av. Loppisen öppnar officiellt 10:00.

Var kör jag in på området och var ska jag stå och sälja

Du kör in där du finner den gatuskylt du ser på fotot här. Även gatupratare kommer visa vägen. Det är gatupratarna du gissningsvis kommer se, snarare än gatuskylten. Någon i gul väst tar emot dig, du betalar platsavgiften 150 kr till denne. Du blir sagd att köra in på bollplanen och där visas du av någon i gul väst var du ska stå.

Betalningen

Du betalar ALLTID vid ankomst – alltså inte senare. Du kan betala med swish eller kontant. Betalar du med swish, förbered gärna betalningen genom att skriva in swishnumret 1231 9397 76, men genomför inte själva betalningen innan du möts upp av arrangör i gul reflexväst. Du behöver inte skriva något i meddelanderutan. Platshyra 150 kr.

Klädställningar, bord, stolar, parasoller etc

Inga sådana finns att låna eller hyra utan det måste du ta med själv. Ta gärna med en pressening om det skulle komma några regndroppar. De är väldigt billiga att köpa till exempel på Biltema.

Toalett

Skogen. Annars Hökarängens centrum. Det finns också en restaurang en bit bort – som öppnar kl 12. Fråga arrangör.

Vad jag inte får sälja

Inget som är olagligt förstås. Tänk på knivlagen. Inte något som kan väcka anstöt. Du får INTE sälja kaffe eller läsk (vi har ett eget café) eller små juiceförpackningar. Fikabröd går bra om det säljs i flerpack. Godis är okey att sälja.

Personnummer och kvitto på din betalning

Du får en blankett att fylla i när du kommer till loppisen. Ta gärna med egen penna för detta ändamål. Blanketten behövs inte fyllas i vid ankomst, den hämtas upp av arrangören under loppisens gång. På blanketten måste du fylla i bland annat ditt personnummer. Det beror på att skatteverket kräver detta av oss som arrangerar. Läs mer om det HÄR.

Blanketten består av en del som du själv får behålla. Det är ditt kvitto på avlagda beloppet (150 kr för en säljplats).

Coronaregler

* Säljarna står närmast den stora infarten och denna passage blir den enda passage in till loppisen som kommer vara öppen. Det för att vi arrangörer lättare ska kunna hålla reda på hur många besökare som befinner sig på området (maximalt 100 st).

* Säljarna måste ha två meters mellanrum från varandra i alla riktningar.

*  Säljarna behöver inte erbjuda besökarna handsprit, men får förstås gärna göra det om de själv önskar det. Arrangören ombesörjer handsprit och det kommer finnas på några utvald platser.

* Säljarnas hjälp behövs för att se till att besökarna inte trängs framför borden. Be dom hålla avstånd till varandra om nödvändigt.

När du kan lämna loppisen

Loppisens öppettider är till klockan 14:00. Vissa säljare vill lämna tidigare och det är ju svårt att hindra. Men till klockan 13:00 vill vi att du är kvar.

Efter loppisen

Du lämnar inte kvar något utan tar med allt skräp och alla osålda varor.